Chat als kanaal voor het oplossen van vragen of het geven van informatie is volledig doorgedrongen in zakelijk Nederland. Medewerkers en organisaties omarmen de voordelen van het medium dat het midden houdt tussen telefonische communicatie en contact via e-mail. In deze training kijken we eerst naar de oorzaken van het succes van chat. Wat zijn de belangrijkste redenen voor klanten om te chatten? En wat kunnen wij daar als dienstverlener of leverancier van leren?

Klantreis

Het chatkanaal vervult een functie in de ‘customer journey’ of de klantreis. Daarom gaan we in de training dieper in op hoe die klantreis eruit ziet en hoe je kunt herkennen in welk deel van de klantreis de klant zich bevindt. We staan verder stil bij de vraag hoe je tijdens een chatsessie de behoeften van de klant kunt inventariseren.

Tijdens de training worden standaardformuleringen en -vragen gepresenteerd, samen met een lijst van 9 punten die we definiëren als ‘chat-etiquette’. De praktijk van het chatten komt ook aan bod: er wordt geoefend met een virtuele klant die zich meldt met vragen die aansluiten bij je eigen praktijk.

Aanbevolen ingangsniveau: MBO
Duur van de training: ½ dag of 4 uur