Werken in een organisatie betekent taken verdelen. Iedereen doet zijn deel en aan het eind van het proces is de klant tevreden. Tenminste, als het goed is. Soms ben je echter zo afhankelijk van je collega’s dat het lastig wordt om je eigen functie goed te vervullen. Wat als ze jou niet helpen, je vragen niet beantwoorden of ogenschijnlijk tegenwerken? Dat zijn de momenten waarop irritatie en frustratie kunnen ontstaan. Je vraagt je dan af of iedereen nog wel hetzelfde doel heeft.

Jezelf managen

In de training eigenaarschap behandelen we hoe je tegen de zakelijke werkelijkheid aan kunt kijken. We kijken naar de mate waarin je zelfstandig kunt acteren in combinatie met je persoonlijke verantwoordelijkheidsgevoel. Wat betekent het bijvoorbeeld als je je beperkt voelt in je mogelijkheden om zaken zelfstandig op te lossen, maar als je je tegelijkertijd wél verantwoordelijk voelt?

We introduceren in de training een eenvoudig stappenplan dat je kunt toepassen om ‘eigenaar’ te worden. In onze definitie is een eigenaar iemand die zelfstandig kan beslissen en – in de meest ideale situatie – ook zelf die beslissing ten uitvoer kan brengen.

Aanbevolen ingangsniveau: MBO
Duur van de training: ½ dag of 4 uur