Toen lang geleden e-mail zijn intrede deed, was het hek van de dam. Ineens kon iedereen berichten sturen aan iedereen en al te grove fouten werden voorkomen door spellingcheckers. Intussen ontdekten steeds meer organisaties die digitale kanalen en spam was geboren. De vraag is hoe je je boodschap in al dat geweld nog kunt laten overkomen.

Minder is meer

In de training staan we stil bij de basisvoorwaarden die moeten worden vervuld voordat een klant of relatie onze schriftelijke boodschap verwerkt. Hoe kun je als afzender van een schriftelijke boodschap (e-mail of brief) zorgen dat de geadresseerde die goed verwerkt? Wat betekent dat bijvoorbeeld voor de structuur van de boodschap of voor de stijl? Is minder tekst ook meer kans op goede communicatie?

Tijdens deze training maken we zoveel mogelijk gebruik van door jezelf aangeleverd materiaal. Dat beoordelen we op basis van de geleerde principes en na enkele oefeningen herschrijven we de e-mails, offertes of voorstellen. Je kunt dan met concrete resultaten naar huis en je beschikt direct over een voorbeeldtekst.

Aanbevolen ingangsniveau: HBO of MBO met enige jaren werkervaring
Duur van de training: 1 dag of 8 uur